Politika piškotkov

Uporaba piškotkov

Spletna stran www.fds.si (e-poštna sporočila, spletne storitve, interaktivne aplikacije za optimizacijo storitev itd.) uporablja piškotke. S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto www.fds.si nastavi piškotke na vaši napravi. 

Kaj so piškotki?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika – glejte spodaj: nadzor nad piškotki. 

Zakaj naša spletna stran potrebuje piškotke?

Glavni namen piškotka je, da (našemu) spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku (naše) spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno. 

Zakaj naša spletna stran uporablja piškotke?

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani, pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev in zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani. 

Katere piškotke uporablja naša stran?

Ime piškotka Ponudnik Veljavnost Namen
Osnovni piškotki    
_ga spletno mesto 2 leti Spletno mesto uporablja piškotke, da si zapomni vaše nastavitve za piškotke.
_gat spletno mesto 10 minut
cc_analytics spletno mesto 1 leto
cc_necessary spletno mesto 1 leto
cc_social spletno mesto 1 leto
Analitični piškotki    
_utma Google Analytics 2 leti Za sledenje spletnim statistikam in dejavnosti obiskovalcev na spletnem mestu (podatki o prvem obisku, ogledu strani, času brskanja, vstopni in izstopni točki). 
_utmb Google Analytics 30 minut
_utmc Google Analytics konec seje
_utmz Google Analytics 6 mesecev
_utmv Google Analytics 2 leti
Drugi piškotki    
uvc AddToAny 2 leti Spletno mesto je povezano s storitvijo AddToAny za deljenje vsebin na družabna omrežja. Ob interakciji in nalaganju spletnega mesta se odložijo piškotki, ki omogočijo povezljivost in sledenje preko različnih spletnih mest. 
_utmz AddToAny 1 dan
_utma AddToAny 2 leti
_utmc AddToAny konec seje
datr Facebook 2 leti Spletno mesto je povezano z družbenim omrežjem Facebook. Ob interakciji in nalaganju spletnega mesta se odložijo piškotki, ki omogočijo povezljivost in sledenje preko različnih spletnih mest. 
locale Facebook 1 teden
reg_fb_gate Facebook do konca seje
reg_fb_ref Facebook do konca seje
highContrastMode Facebook do konca seje
wd Facebook do konca seje
act Facebook 1 teden
_e_0ceM_0 Facebook 1 mesec 
csm Facebook 1 mesec
c_user Facebook 1 mesec
fr Facebook 1 mesec
lu Facebook 2 leti
s Facebook 1 mesec 
xs Facebook 1 mesec
_utmb Twitter 30 minut Spletno mesto je povezano z družbenim omrežjem Twitter. Ob interakciji in nalaganju spletnega mesta se odložijo piškotki, ki omogočijo povezljivost in sledenje preko različnih spletnih mest. .
_utmc Twitter do konca seje
_utmv Twitter 2 leti
_utma Twitter 2 leti
_utmt Twitter 6 mesecev
_twitter_sess Twitter do konca seje
auth_token Twitter 10 let
guest_id Twitter 2 leti
twid Twitter do konca seje
pid Twitter 1 leto
APISID Google zemljevidi 10 let Google odloži več različnih piškotkov na spletnem mestu, ki vključuje Google zemljevide. Ker odlaganje piškotkov ni pod našim nadzorom, vas obveščamo, da so v piškotkih shranjene različne informacije, s pomočjo katerih Google izboljšuje svojo storitev Google zemljevidi. 
HSID Google zemljevidi 10 let
NID Google zemljevidi 26 tednov
PREF Google zemljevidi 2 leti
SAPISID Google zemljevidi 10 let
SID Google zemljevidi 10 let
SSID Google zemljevidi 10 let
SNID Google zemljevidi 6 mesecev 
khcookie Google zemljevidi do konca seje
bc Google zemljevidi do konca seje
GAPS Google zemljevidi 3 mesece
rememberme Google zemljevidi 3 mesece
MREF Google zemljevidi 24 let
LOGIN_INFO YouTube 2 leti Google odloži več različnih piškotkov na spletnem mestu, ki vključuje Youtube video. Ker odlaganje piškotkov ni pod našim nadzorom, vas obveščamo, da so v piškotkih shranjene različne informacije, s pomočjo katerih Google izboljšuje svojo storitev Youtube. 
VISITOR_INFO1_LIVE YouTube 1 leto
YSC YouTube do konca seje
demographics YouTube 1 leto
use_hitbox YouTube do konca seje
PREF YouTube 10 let

Sledenje in analiza

Za stalno optimizacijo svojega tržnega komuniciranja ta spletna stran uporablja analitično programsko opremo: Google Analytics. Ti podatki se zbirajo preko sledilnih slikovnih pik. Podatki pridobljeni preko sledilnih slikovnih pik in/ali piškotkov so anonimni in se ne povezujejo z osebnimi podatki. Ti podatki ne bodo deljeni z nobenimi tretjimi osebami za njihovo samostojno uporabo. 

Nadzor nad piškotki ali kako lahko o(ne)mogočite piškotke

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika.  

Preberite več o piškotkih

Če želite vedeti več o piškotkih, obiščite katero od naslednjih strani:
www.allaboutcookies.org
www.piskotki.net

Upravljalec

To spletno stran upravlja Fakulteta za državne in evropske študije, Predoslje 39, 4000 Kranj.