The São Paulo School of Advanced Science on Science Diplomacy and Innovation Diplomacy (InnSciD SP) supported by the São Paulo School of Advanced Science Program at FAPESP (http://espca.fapesp.br) and organized by the Institute of International Relations (IRI-USP), will take place from August 21-30, 2019 at the University of São Paulo, in Brazil.

The registration period will be April 20-May 5, 2019. 

There are 40 vacancies for international participants and 40 vacancies for participants from Brazil. The main target audience for the school are students enrolled in Master's, doctoral or postdoctoral programs who have interest in the school's topics. 

How to apply: Please fill out a registration form at www.innscidsp.com and upload the following files: 
• A letter of interest describing your motivations for participating (pdf, 1 page maximum).
• A description of your current research (pdf, 2 pages maximum).
• A Curriculum Vitae (pdf, 5 pages maximum).

Priponke:

Vabilo

Vabimo vas na simpozij z okroglo mizo na temo Evtanazija - perspektive onstran pro & contra, ki bo potekal v sredo, 27. 3. 2019, s pričetkom ob 16.00 v Dvorani Slovenske matice, na Kongresnem trgu 8, v Ljubljani.

Ob prepletu stališč treh ved, filozofije, prava in medicine, se bodo razpravljalci osredotočili na pogoje možnosti razprave o evtanaziji kot take.

Več o vsebini simpozija in programu v priloženem vabilu.

 

Vabljeni k udeležbi na študentski konferenci Nove univerze, ki bo potekala v torek, 16. 4. 2019, s pričetkom ob 16.00 v prostorih Fakultete za državne in evropske študije na Žanovi ulici 3, v Kranju.

Namen študentske konference je študentom Nove univerze približati znanstvenoraziskovalno delo vseh treh fakultet in vzpostaviti okolje, kjer lahko študenti predstavijo svoje raziskovalne dosežke, ideje ter rešitve in se kritično opredeljujejo do aktualnih javnopravnih, pravnih ter mednarodnih problematik.

Rok za prijavo je 8. 4. 2019, rok za oddajo prispevkov je 9. 4. 2019.

Udeležba na konferenci je brezplačna. Udeležijo se je lahko tudi študenti, ki svojega prispevka ne bodo predstavili, morajo pa se prijaviti. Več informacij

NUŠKA

Vljudno vas vabimo na udeležbo na akademskem forumu na temo Kriza zdravstvenega sistema v Republiki Sloveniji, kjer bomo v strokovni razpravi poskušali odgovoriti na vprašanje, kako rešiti slovenski zdravstveni sistem pred dokončnim zlomom.
Srečanje bo potekalo v ponedeljek, 25. 3. 2019, ob 16:00 v avli Ivana Hribarja, v prostorih Nove univerze na Mestnem trgu 23, v Ljubljani.
Več si lahko preberete v priloženem vabilu.

 

Vabimo vas, da v okviru projekta "Ideologija na sodiščih" sodelujete na konferenci, ki bo potekala 16. 9. 2019 v Ljubljani.
 
Svoj prispevek v obsegu 300 besed lahko pošljete do 17. 5. 2019 na email vodja projekta, dr. Mateja Avblja: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.,">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..
 
Več informacij si lahko preberete v priloženem vabilu.
 
 
Vabljeni! 

Priponke:

Call for papers

 

VIII. MEDNARODNA DOKTORSKA ZNANSTVENO-RAZISKOVALNA KONFERENCA

četrtek, 6. junij 2019 v prostorih Fakultete za državne in evropske študije, Kranj

 

 

*******************************************************************
                                                    V A B I L O
*******************************************************************

 

Spoštovani doktorski študenti, vabimo vas k sodelovanju na VIII. Mednarodni

doktorski znanstveno-raziskovalni konferenci na področju prava, uprave in nepremičnin, 

ki jo organizirajo članice Nove univerze: Fakulteta za državne in evropske študije,

Evropska pravna fakulteta in Fakulteta za slovenske in mednarodne študije.

 

Doktorska konferenca bo potekala v četrtek, 6. junija 2019, v prostorih

Fakultete za državne in evropske študije, Žanova ulica 3, Kranj.


Prispevki, predstavljeni na doktorski konferenci, bodo po recenzentskem pregledu objavljeni

v konferenčnem zborniku, izbrani prispevki pa bodo objavljeni kot članki v reviji DIGNITAS.

Predstavitev prispevkov bo potekala v slovenskem ali angleškem jeziku.

 

Ne spreglejte:

Rok za oddajo prijave je 15. 4. 2019 na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Rok za oddajo osnutka prispevka je 19. 5. 2019 na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

 

Izpolnjeni prijavni obrazec (v priponki) pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.">.

 

Vljudno vabljeni!

 

Akademski forum na temo Zahodni Balkan in vladavina prava, ki je potekal v ponedeljek, 25. 2. 2019, ob 18:00 v avli Ivana Hribarja, v prostorih Nove univerze, na Mestnem trgu 23, v Ljubljani so gosti razpravljali o odnosih s Hrvaško, njihovi dinamiki od osamosvojitve dalje, posebej o mejnem vprašanju ter nasledstvu. Gre za enega izmed forumov, v sklopu katerega bodo udeleženci obravnavali aktualna vprašanja mednarodnega prava v regiji Zahodnega Balkana.

 

Udeleženci v razpravi so bili zasl. prof. dr. Ernest Petrič, zasl. prof. dr. Dimitrij Rupel,  izr. prof. dr. Boštjan Udovič, doc. dr. Ana Polak Petrič in dr. Andraž Zidar.

 

Akademski forum

Priponke:

Vabilo

Spoštovani študenti,

vabimo vas, da se udeležite prve študentske konference, katere namen je študentom Nove univerze približati znanstvenoraziskovalno delo in jih motivirati za sodelovanje ter vzpostaviti okolje, kjer študenti lahko predstavijo svoje raziskovalne dosežke, ideje, rešitve in se kritično opredeljujejo do aktualnih javnopravnih, pravnih in mednarodnih problematik.

Študentska konferenca bo potekala v torek, 16. aprila 2019, s pričetkom ob 16.00 v veliki predavalnici v tretjem nadstropju poslovne stavbe Lon, Žanova ulica 3, Kranj. Udeležba na študentski konferenci je brezplačna.

Rok za prijavo je od 18. 3. – 8. 4. 2019, rok za oddajo prispevka pa je 9. april 2019. Konference se lahko udeležijo tudi študenti, ki svojega prispevka ne bodo predstavili, morajo pa se prijaviti. Več informacij si lahko preberete v vabilu.

 

Vljudno vabljeni!

Evropska pravna fakulteta Nove univerze že tretje leto organizira Nadaljevalno izobraževanje za mediatorje. Intenzivno 12-urno izobraževanje bo potekalo v ponedeljek, 4. marca 2019, na Evropski pravni fakulteti, Delpinova ul. 18/b, 5000 Nova Gorica. Program in prijavnico najdete v vabilu, prijave zbiramo do 19.2.2019. Vljudno vabljeni!

Nova univerza se bo tudi letos predstavljala na Informativi, ki bo letos potekala v petek, 25. 1., in v soboto, 26. 1., na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Dobite nas v dvorani A2.

 

Predstavile se bodo vse članice Nove univerze: Fakulteta za državne in evropske študije, Evropska pravna fakulteta in Fakulteta za slovenske in mednarodne študije.

Pridite in povprašajte naše študente, kako poteka študij ali pa se pogovorite s karierno svetovalko.

 

Se vidimo na Informativi!

 

https://www.informativa.si/za-obiskovalce-program/seznam-razstavljavcev-3/