Spoštovani,

obveščamo vas, da je Nova univerza objavila RAZPIS ZA TUTORJE ZA TUJE ŠTUDENTE ZA ŠTUDIJSKO LETO 2018/2019.

Glavna naloga tutorjev bo druženje s tujimi študenti, njihovo uvajanje v slovenski visokošolski prostor ter nudenje pomoči pri usklajevanju študijskih in obštudijskih dejavnosti.

Funkcija je častna! Kandidati bodo poleg uradnega certifikata o tutorstvu prejeli za opravljeno delo tudi finančno nagrado v višini 150 EUR neto.

Prijave zbiramo do vključno 05. septembra 2018 prek spletnega obrazca, ki se nahaja TUKAJ.

 Več informacij o nalogah tutorjev in kriterijih izbora najdete v priloženem razpisu.

 

Priponke:

Razpis

Spoštovani,

obveščamo vas, da je objavljen razpis za oddajo prijave za Erasmus+ mobilnost v študijskem letu 2018/19.

Erasmus+ je več kot le mobilnost za namene izobraževanja, program je namenjen tudi sklepanju mednarodnih prijateljstev, druženju in obogatitvi vaših izkušenj. Če vas udeležba na mednarodni Erasmus+ izmenjavi na eni izmed partnerskih univerz zanima, vas prijazno vabimo k oddaji prijavnice. Seznam partnerskih univerz si lahko ogledate v prilogi. Seznam je bil pravkar posodobljen, saj je Fakulteta ravno sklenila nov sporazum z univerzo v Franciji - Universitè d'Orlèans, Francija.

Prijavnico lahko oddate do 8. julija 2018 na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Za več informacij smo vam z veseljem na voljo na zgoraj navedenem mailu ali na telefonski številki 04 260 1 850.

Rezultat iskanja slik za erasmus

Spoštovani študenti,

obveščamo vas, da smo objavili razpis za Erasmus+ individualno mobilnost v prvi polovici študijskega leta 2018/19.

Razpisno dokumentacijo in ostale koristne informacije si poglejte v prilogah.

Rok za prijavo je četrtek, 26.04.2018.

 

Nastja Zavec, študentka Mednarodnih in diplomatskih študij Fakultete za državne in evropske študije, se je v želji po novih izkušnjah in znanju, odločila za 5 mesečno izmenjavo v Nemčiji.

NastjaZavec

Pozitivno vzdušje, izjemno prijazni ljudje in nadvse prijetno okolje mesta Regensburg, ki ima sicer dve univerzi, so Nastjo več kot navdušili. Mesto je spoznavala skozi organiziran večmesečni program, ki so ga pripravili in odvodili nadvse odzivni in prijazni študentje tutorji nemške fakultete OTH (Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg), kjer se je tudi udeleževala predavanj. Odlično organiziran in nad pričakovanji odvoden program, kot ga opisuje Nastja, je med drugim, vključeval brezplačen tečaj nemškega jezika, vodene oglede mesta, organizacijo družabnih mednarodnih dogodkov in iger.  Ob kakovostnem akademskem programu, ki so ga oblikovali in odpredavali vrhunski učitelji, tako ni manjkalo tudi izvrstne zabave.

Več o izkušnji, nemški lestvici ocen in pripravi kranjske klobase, preberite v priponki.

logotip erasmus fds

 

Spoštovani študentje,

obveščamo vas, da prijave za Erasmus+ individualno mobilnost v prvem semestru študijskega leta 2016/2017 že zbiramo.

Ne zamudite enkratne priložnosti in izkusite študentska leta v tujini!

Prijavni rok poteče že v torek 3. maja 2016.

Če imate kakršna koli vprašanja, smo vam na voljo v mednarodni pisarni fakultete.

Priponke:

Razpis
Prijavnica

FDŠ in EVRO PF sta v četrtek, 7. 1. 2016 ob 15:30 uri organizirala informativni dan o Erasmus+ izmenjavi. Informativni dan je potekal v študijski enoti Fakultete za državne in evropske študije.

 

  

Obveščamo vas, da imamo zaradi odpovedi izbranega kandidata za Erasmus izmenjavo še prosta mesta. V kolikor ste zainteresirani, vas prosimo, da nam svojo prijavo pošljete do petka, 20. 11. 2015.

Več o Erasmus izmenjavi in razpisu najdete na naši spletni strani ali pa nas pokličite na 04/260 18 53.