Izšla je knjiga z naslovom Reformation or Deformation of the EU Public Procurement Rules, vsebina katere je kritična ocena reforme javnega naročanja v EU. V knjigi je objavljen prispevek doc. dr. Petre Ferk o elektronskem javnem naročanju z naslovom »E-Procurement between EU Objectives and the Implementation Procedures in the Member States—Article 22(1) of the 2014 Directive«. Posebnost knjige je uporaba metodologije »prava in politologije«; poleg predstavitve nove ureditve na področju javnega naročanja ter pregleda uporabe in interpretacije sprejetih določb v praksi je obravnavan tudi v večini drugih del zapostavljen vidik, kako je sodna praksa Sodišča EU vplivala na oblikovanje novih pravil, postopek, po katerem so bila nova pravila sprejeta in oceno, kako bodo nova pravila vplivala na prakso Sodišča EU. Podrobnejši opis vsebine in možnost prednaročila predstavljene knjige najdete tukaj.

Doc. dr. Vojko Strahovnik je sodeloval na kongresu Rocky Mountain Ethics Congress (University of Colorado, Boulder, CO), ki je potekal od 11. do 14. avgusta 2016 in na kongresu predstavil referat z naslovom Error Theory and Non-cognitivism.

Dr. Jernej Letnar Černič je objavil prispevek "Emerging Fair Trai Guarantees" v soavtorski knjigi "International Law and … : Select Proceedings of the European Society of International Law, Fifth Volume (Oxford, Hart Publishing, 2016), str. 353-375.

Dr. Jernej Letnar Černič je med 19. in 27. junijem 2016 gostoval na indijski univerzi - Indian Law Institute - v New Delhiju, kjer je podiplomskim študentom pro bono predaval o varstvu človekovih pravic. V tem času  je obiskal tudi nevladne organizacije, ki delujejo v mestnem slumu Kathputli v Delhiju. V Kathpultiju je obiskal tudi redke tamkajšnje osnovne šole in med otroke razdelil osnovne šolske potrebščine.