Spoštovani,

vabimo vas na predavanje tuje predavateljice dr. Alessie Vacca iz Univerze Sassari v Italiji, ki bo 5. marca v predavalnici Jožeta Pučnika (P1) ob 16:00. Predavanje bo namenjeno predstavitvi novih strateških področij evropskega upravnega prava, ki obravnavajo trajnostni razvoj in trajnostno rabo energije v Evropi.

 

Vljudno vabljeni.

 

 

Vabilo Pravne fakultete Univerze v Ljubljani na dogodek o Konvenciji o otrokovih pravicah, ki bo potekal 17. aprila 2019

 

Letos Konvencija o otrokovih pravicah, konvencija s področja človekovih pravic z največjim številom ratifikacij, praznuje 30. obletnico. Prav tako v aprilu mineva pet let od začetka veljavnosti Izbirnega protokola h Konvenciji o otrokovih pravicah glede postopka sporočanja kršitev. V ta namen Veleposlaništvo Republike Italije v Sloveniji in Pravna fakulteta, Univerze v Ljubljani, za univerzitetne študente v Sloveniji organizirata tekmovanje v pisanju kratkih esejev na temo otrokovih pravic.
 
Kratek esej v angleščini ne sme vsebovati več kot 400 besed (največ 5 min govora). V njem predstavite ideje s katerimi sredstvi in metodami zagotoviti polno spoštovanje pravic, zagotovljenih s Konvencijo, vključno s postopkom sporočanja kršitev, predvidenim v Izbirnem protokolu. Rok za pošiljanje eseja je petek, 5. aprila, 2019 na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..">.
 
Zmagovalec bo svoj esej - v angleščini - predstavil na javni okrogli mizi v sredo, 17. aprila, 2019 ob 16:00 uri, na Pravni fakulteti v Ljubljani (Poljanski nasip 2). Tako zmagovalec kot tudi drugi najbolje uvrščeni tekmovalec pa se bosta udeležila tudi večerje, ki bo istega večera potekala v rezidenci Veleposlanika Republike Italije.
 
Več informacij je na voljo v priloženem vabilu.
 

 

 

Priponke:

Vabilo

Dr. Matej Avbelj je 11. februarja 2019 na povabilo Konrada Lachmayerja z Univerze Sigmunda Freuda na Dunaju predaval na temo Measuring Multidimensional Judicial Ideology in Slovenia. Več o predavanju si lahko preberete na priloženi povezavi: https://www.sfu.ac.at/wp-content/uploads/Discussion-Group-Professor_Avbelj-pdf.pdf

Spoštovani,

v priponki vam pošiljamo obvestilo o spremembi pravilnika o študiju v delu, ki ureja vročanje dokumentacije s strani študentov in organov fakultete. Noveliran pravilnik o študiju je na voljo tudi na spletni strani med akti.

 

Lep pozdrav.

Priponke:

Obvestilo
Navodila

Spoštovani!

Univerzitetna knjižnica Nove univerze od letos dalje zagotavlja dostop do elektronske zbirke EBSCO Academic Search Premier, ki pokriva področje humanistike, družboslovja, naravoslovja in tehnike. Vključuje 3379 revij s celotnimi besedili, od tega je 1995 revij indeksiranih v Web of Science.

Poleg znanstvene literature vključuje tudi aktualna dogajanja iz sveta politike, ekonomije, kulture, tehnologije, zabave itn.

Seznam revij lahko pregledate na naslovu:  https://www.ebscohost.com/titleLists/aph-journals.htm

Do zbirke lahko dostopate na spletni strani UKNU. Za vse spletne vire Univerzitetne knjižnice Nove univerze je omogočen oddaljen dostop (od doma). Več o storitvah knjižnice na spletni strani UKNU ali v knjižnici v času uradnih ur: 10.00-18.00.

Iskanje in uporabo informacijskega vira EBSCO (oddaljen dostop za člane knjižnice) z obema zbirkama Military and Government Collection in Academic Search Premier bodo predstavniki EBSCO predstavili dne 31. januarja 2019 ob 18.00 uri v prostorih Nove univerze na Mestnem trgu 23, Ljubljana.

Udeležba je brezplačna, namenjena pa je predvsem mentorjem ter vsem, ki pripravljate dispozicije, pišete zaključne naloge ali druga znanstvena dela.

Za udeležbo se je potrebno prijaviti na mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do vključno 30. 1. 2019. 

Vabimo vas k udeležbi in uporabi!

Ekipa UKNU

Spoštovani bodoči diplomanti,

Fakulteta za državne in evropske študije Nove univerze vas vljudno vabi na informativne dneve za dodiplomski študij, ki bodo potekali v petek, 15. 2. 2019, in soboto, 16. 2. 2019, na sledečih naslovih:

V Kranju: v petek, 15. 2. 2019, ob 10. in 17. uri ter v soboto, 16. 2. 2019, ob 10. uri, na sedežu fakultete na naslovu: Hranilnica LON, Žanova ulica 3, 4000 Kranj,

V Ljubljani:   v petek, 15. 2. 2019, ob 10. in 17. uri ter v soboto, 16. 2. 2019, ob 12. uri  na Evropski pravni fakulteti, Mestni trg 23, 1000 Ljubljana (dislocirana enota Fakultete za državne in evropske študije v Ljubljani),

V Mariboru: v petek, 15. 2. 2019, ob 17. uri ter v soboto, 16. 2. 2019, ob 10. uri na Fakulteti za državne in evropske študije, Črtomirova ulica 11, 2000 Maribor.

Vabimo vas, da se nam pridružite na informativnem dnevu, kjer se boste lahko seznanili s študijskimi programi, ki jih izvaja Fakulteta za državne in evropske študije.

Poleg obširne predstavitve študijskih programov, ki si jih podrobneje ogledate tukaj (link na študijske programe), boste na informativnem dnevu prejeli tudi konkretne odgovore na vsa vaša vprašanja. V kolikor se informativnega dneva ne boste mogli udeležiti, nam vprašanja lahko pošljete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Lepo vabljeni!

 

Obveščamo vas, da Mednarodni inštitut za bližnjevzhodne in balkanske študije (IFIMES) v okviru cikla »Slovenija in EU« vljudno vabi na predstavitev knjige prof. dr. Ernesta Petriča.

Predstavitev knjige “Spomini in spoznanja: Diplomat, pravnik, politik” bo potekala v četrtek, 13. decembra 2018, ob 16.00 uri, v hotelu »Lev«, 13. nadstropje, dvorana »Grad«, Vošnjakova 1, Ljubljana.

 

Pred kratkim je izšla knjiga prof. dr. Ernesta Petriča z naslovom »Spomini in spoznanja-Diplomat, pravnik, politik«. Skozi knjigo spremljamo svojevrstno življenjsko pot avtorja in njegovo udejstvovanje kot mednarodnega pravnika, profesorja, diplomata, politika, ustavnega sodnika in intelektualca, ki je spoštovan doma in v tujini. Knjigo je izdala Mohorjeva založba iz Celovca.

O knjigi in avtorjevi življenjski poti bodo spregovorili:

  • prof. dr. Peter Jambrek, prvi predsednik Ustavnega sodišča Republike Slovenije,
  • prof. dr. Srgjan Kerim, nekdanji minister za zunanje zadeve Republike Makedonije in predsednik Generalne Skupščine OZN 2007/2008,
  • Roman Kirn, državni sekretar v Kabinetu predsednika Vlade RS, nekdanji slovenski veleposlanik v ZDA, Mehiki in na Nizozemskem,
  • prof. dr. Ernest Petrič, avtor knjige, prvi slovenski veleposlanik v ZDA, nekdanji predsednik Ustavnega sodišča Republike Slovenije, član in nekdanji predsednik Mednarodnopravne komisije (ILC) OZN.

Predstavitev knjige bo potekala v slovenskem jeziku, moderator pa bo doc. dr. Zijad Bećirović.

Prenos v živo na povezavihttp://www.ifimes.org/en/livestream  

Prosimo vas, da svoje sedeže v dvorani zasedete najkasneje do 15.55.

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar vas prosimo, da svojo prisotnost obvezno potrdite na telefonsko številko (01) 430 15 33 oz. na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Vabljeni!

Povezava: http://www.ifimes.org/si/9607 

Rezultat iskanja slik za spomini in spoznanja, petrič